Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya gazetesi tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Tarım ve Su Kaynakları Yönetimi Zirvesi"nde tarım sektörünün sürdürülebilir yönetimi için birçok alanda çalışma yürüttüklerini anlatırken, Tarım ve Orman Şurasının dördüncü kez toplanacağını da açıkladı.

Türkiye'nin tarım ve gıda alanındaki potansiyelinin, sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla ortak bir fikir birliği içerisinde açığa çıkartılması gerektiğini kaydeden Yumaklı, "Bu manada bizler de Bakanlığımızın geleceğe yönelik politikalarında güçlü bir referans kaynağı oluşturmak için Tarım ve Orman Şuramızı toplamaya karar verdik. Buradan ilk kez bunun da duyurusunu yapmış olalım. Ülkemizde ilk Tarım Şurası 1997, ikincisi 2004 yılında, üçüncü 2019 yılında gerçekleştirilmişti. 4. Tarım Orman Şuramızı da inşallah 2025 yılı nisan ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Yumaklı, şura sürecinde, tarım ve ormancılık alanında, gelecek 10 yıllarda sektörü nelerin beklediğinin tartışılmasını ve bu anlamda yeni stratejiler geliştirilmesini amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Advertisement