Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg’in konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Aralık ayına kadar, kısmi ticaret anlaşmasını imzalayamayabileceklerini ve iki ABD şehrinin görüşme yeri olarak kabul edilmediğini belirtti.

İki taraf ABD’nin ek gümrük vergilerini düşüreceği, Çin’in ise ABD’den özellikle tarım ürünü olmak kaydıyla ithalatı sürdüreceği kısıtlı bir ticaret anlaşması üzerine uzalaşmaya çalışıyorlar.

Liderler, Trump’ın başlattığı ve ülkelerin ekonomilerine ciddi zararlar veren ABD-Çin ticaret savaşını ilk etapta 2020 seçimleri öncesinde çözmeyi umuyorlar. Anlaşmanın bu ay Şili’de gerçekleşmesi planlanan APEC Zirvesi’nde imzalanması bekleniyordu, fakat başkent Santiago’daki toplumsal protestolar nedeniyle APEC Zirvesi’iptal edildi.

Haberin dayandırıldığı kaynak, Beyaz Saray tarafından içerisinde Alaska ve Iowa’nın da bulunduğu görüşme için teklif edilen şehirlerin kabul edilmediğini, bu alternatifler yerine, Asya ve Avrupa’daki alternatiflerin değerlendirildiğini aktardı.

 

 

 

.