Bloomberght
Bloomberg HT Haberler “Yapay zekada verimlilik artışı şuan en çok konuşulan konulardan biri”

"Yapay zekada verimlilik artışı şuan en çok konuşulan konulardan biri"

Bloomberg HT'de yayınlanan Yapay Zeka Merkezi adlı programda bu hafta yapay zeka sözleşme ve evrak yönetim süreçleri konuşuldu.

Giriş: 17 Aralık 2023, Pazar 23:18
Güncelleme: 17 Aralık 2023, Pazar 23:18

Son yıllarda özellikle yapay zekâ teknolojileri ve işletmeler arasındaki bağ entegrasyonu süreçleri ve bu süreçlerde yaşanan zorluklar nasıl aşılabileceği ve yapay zekâ teknolojisi bundan sonraki süreçte neye işaret edileceği “Yapay Zeka Merkezi” adlı programda her hafta konuşulacak.

Bloomberg HT’de Pelin Yantur’un bu haftaki konukları Politinity Grup CEO ve Papir AI Kurucu Mehmet Demir ile Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uzmanı Doç. Dr. Betül Ay oldu.

Politinity Grup CEO ve Papir AI Kurucu Mehmet Demir, tüm sektörlere hitap edebilecek ve tüm kurumların yapay zekaya dönüşü ile ilgili kurumların hazırlık süreçleri konusunda destek verme aşamalarından bahsetti.

“Yapay zekada verimlilik artışı şuan en çok konuşulan konulardan biri”

Demir’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Uzun yıllardır konuştuğumuz bir konu birçok teknolojinin altında da yapay zeka en basit örneği ‘Google Translate’ en çok kullanılan bir teknoloji. Günümüzde öyle bir dalga yarattı ki şirketler bu teknolojilere nasıl uyum sağlayabiliriz demeye başladı. Şu anda ağırlıklı olarak kurumlarla verimlilik artışı ile ilgili yapay zekayı nasıl kullanacağımızı konuşuyoruz. Diğer bir konu ise geleceğin nasıl şekilleneceği dediğimiz kısımları konuşuyoruz.

Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uzmanı Doç. Dr. Betül Ay üretken yapay zeka hakkında bilgiler verdi. Ay, “Üretken yapay zekâ modellerini ücret talep etmeden yorulmadan çalışabilen ve matematik, biyolojik hukuk gibi alanlarda destek sağlayabilen bir polimat olarak düşünebiliriz. Üretken yapay zekâ soruları yanıtlayabiliyor, sohbet robotları oluşturulabiliyor. Deneysel verilerimiz var ve bu verilerden öğrenebileceğimiz çıktılar üretiyoruz. Veri ve yetenek arasında bir köprü inşa etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Papir AI hakkında bilgi veren Demir, “bir sahsın bile ortalama 15-20 sözleşmesi oluyor. Sözleşme her yerde sadece şirketlerde değil; hukuk alanında, özel sektörde, kamu da her yerde var. en büyük problem meşakkatli herkes kendini korumak amacıyla mükemmel bir sözleşme yapmaya çalışıyor ama beceremiyorlar. Sözleşme hazırlama problemli bir iş ve imzalanıyor rafa kaldırılıyor. Sahadaki arkadaşlar sözleşmenin detaylarından bir haberler. Sözleşmeyi akıllı hale getiriyoruz. Sözleşme yaşam döngüsü boyunca aykırı bir hareket olduğu anda anında denetim veriyoruz. Önden tedbir olabilmek ve denetim tetikleyerek süreçleri daha etkili hale geliyoruz. Sözleşme patronun önüne geldiğinde sağladığımız sistem ile özet hale geliyor. Sözleşme sizinle sohbet edebilecek aşamaya kadar gelebiliyor” dedi.

Öne Çıkanlar