DÖVİZ ABONE OL

Hedge fonlar, Japonya'nın yeni başbakanı Şigeru İşiba'nın ultra gevşek para politikasına verdiği destek ve ABD tarım dışı istihdam verilerinin yarattığı pozitif atmosferin etkisiyle Japon yeninde iyimser tarafa geçti.

CFTC verilerine göre hedge fonlar Ağustos ortasından bu yana ilk kez yende net uzun pozisyona geçti. Net uzun pozisyonlar 2021'in başından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Nomura Securities Co. Döviz Stratejisi Müdürü Yujiro Goto, “Bazı hedge fonları geçen hafta başında yeni Başbakan İşiba'nın daha şahin bir duruş sergileyeceği beklentisiyle yen pozisyonu aldı. Şimdi, ABD istihdam verilerinin beklenmedik gücü, dolar-yen kurunun yakın vadede 150 seviyesini test etme olasılığını artırdı” değerlendirmesini yaptı.

Japonya'nın yeni başbakanı İşiba, Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda ile yaptığı görüşmenin ardından, Japonya'nın ek bir faiz artışı için uygun bir ortamda olmadığını söyleyerek, para politikası şahinliği konusundaki itibarından kurtulmaya çalıştığını belirtmişti.

Bloomberg'in geçen ay yaptığı bir anket, ekonomistlerin yüzde 53'ünün BOJ'un bu yıl Aralık ayında üçüncü kez faiz oranlarını artıracağını öngördüğünü göstermişti. Ancak bu tahminler artık şüpheye düştü.

Advertisement