KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Conference Board Tüketici Güveni Nisan'da 97 olarak Temmuz 2022'den beri düşük seviyeye geriledi. Beklenti 104'tü. Önceki ayın verisi de 104,7'den 103,1'e revize edildi. Tüketici güveni böylece 3. ayda da düşüşünü sürdürdü.

Gelecek 6 aya ilişkin beklenti endeksi de 66,4 ile Temmuz 2022'den beri en düşük seviyeye indi.

Veri, yüksek enflasyon, yüksek borçlanma faizleri ve kademeli olarak soğuyan istihdam piyasasının tüketici güvenine darbe vurduğunu gösterdi.

Konut fiyatlarında ivmelenme

S&P CoreLogic Case-Shiller ulusal konut fiyatları Şubat'ta yıllık bazda yüzde 6,4 arttı. Ocak'ta yıllık artış yüzde 6 olmuştu. Fiyatlar aylık bazda yüzde 1,2 arttı, Ocak'ta yüzde 0,1 düşüş olmuştu.

20 kentte konut fiyatları önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,3 arttı. Bu, Ekim 2022'den beri en büyük artış olarak kayda geçt.

Fiyatlar en çok yüzde 11,4 ile San Diego'da arttı. Los Angeles, Washington D.C. ve New York'ta da fiyatlar tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

S&P Dow Jones Indices'ten Brian Luke "Geçen seneki düşüş sonası ABD'de konut fiyatları tüm zamanların zirvesine yakın. 3 ay üst üste tüm şehirlerde yıllık bazda artış görüldü." açıklamasını yaptı.

10 kentte konut fiyatları ise yüzde 8 arttı, önceki ay artış oranı yüzde 7,4 olmuştu.

Advertisement