ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD’de koronavirüs vakalarının artması ve piyasaların mali teşvik paketine odaklanmasıyla birlikte son iki haftanın en yükseğinde.

Küresel koronavirüs vaka sayıları 67 milyonu geçerken ABD’de hastaneye yatırılan günlük hasta sayısı 2 bin artış gösterdi.

Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler yeni bir harcama paketi ve virüs desteği görüşmelerinde anlaşmakta zorlanıyorlar. 908 milyar dolarlık pandemi paketiyle ilgili görüşmeler hız kaybederken 1,4 trilyon dolar değerindeki hükümet fonlama paketi için pazarlıklar hala devam ediyor.

Ekonomistler, Avrupa Merkez Bankasının pandemi varlık alım programının miktarını artırarak genişletmesini bekliyorlar.

Altın fiyatları, birçok ürün üzerindeki endişelerden dolayı haftanın başında destek buldu. Bunların arasında artan koronavirüs vakalarının küresel büyüme üzerinde yarattığı baskı da var. IG Asia Pte Piyasa Stratejisti Jingyi Pan

Altın fiyatları, TSİ 07:49’da yüzde 0,35 artarak ons başına 1.869,46 dolar seviyesinden işlem görüyor. Gümüş yüzde 0,9 yükselirken Bloomberg Dolar Spot Endeksi pazartesi günü yüzde 0,2 yükseldikten sonra çok az değişiklik gösterdi.

Advertisement