HABERLER ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Akkuyu nükleer santralinin inşasında 3. reaktörün temeliyle ilgili tarih verdi.

Özel bir televizyon kanalında konuşan Bakan Dönmez, " Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. Reaktörün temelini 10 Mart'ta Cumhurbaşkanımız ve Putin online olarak katılacakları program ile atacak." diye konuştu.

Daha önce Bloomberg HT'ye özel bir röportaj veren Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi Genel Müdürü Anastasia Zoteeva bu yıl üçüncü ünitenin zemininin betonlanmasına başlandığını belirtmişti.

Zoteeva, Akkuyu'daki takvim ile ilgili şunları aktarmıştı: Nükleer güç santralimizin ilk ünitesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023 tarihine kadar devreye alınması için çalışıyoruz. Geçen yılda bütün ilk çalışmalarını bitirdik diyebilirim. İkinci üniteye dönüp bakacak olduğumuzda da, aynı şekilde kor tutucu geçen yıl kuruldu, inşa edildi, iç reaktör güvenlik zırhının ilk katmanı kuruldu. Tabii elbette, aynı şekilde türbin adalarını ve bütün diğer nükleer güç santralinin gerektirdiği her şeyi kuruyoruz. Pompalama istasyonu, elektrik sistemi, dağıtım sistemi gibi diğer her şeyi de hayata geçiriyoruz. Ancak işin en ilginç kısmı şu bakın, tam da şuanda 3 ünite de aynı anda çalışıyoruz. Aynı zamanda bu yıl, üçüncü ünitenin zemininin betonlanmasına da başlandı. Nükleer ve türbin alanların betonlaması da başlandı. Dördüncü ünitenin lisansını da, bu yaz aylarında almayı umuyoruz.

Advertisement