PİYASALAR ABONE OL

Wall Street Borsalarının Salı günkü yatay kapanışlarının ardından, Asya endeksleri de genel olarak zayıf seyrediyor. Japon hisse senetleri, Nintendo’nun zayıf bir finansal görünüm çizmesi nedeniyle bölgeden olumsuz ayrıştı.

Dolar, tahvil getirilerindeki istikrarın da yardımıyla üçüncü seansta da yükselişini sürdürdü.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nin merkez bankasının faizleri “uzun bir süre” olduğu yerde tutmasının muhtemel olduğunu söylemesi doları destekleyen gelişme oldu.

Yen, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda’nın “Döviz kurları ekonomi ve enflasyon üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Bu hareketlere bağlı olarak, para politikası tepkisi gerekebilir” açıklamasına karşın değer kaybetti.

Fed faizleri uzun süre aynı seviyede tutabilir

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, enflasyonun hedeflerine doğru ilerlediğinden emin olana kadar merkez bankası yetkililerinin faiz oranlarını “uzun bir süre” olduğu yerde tutmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Salı günü yayımlanan bir makalede Kashkari, son verilerin, para politikasının enflasyonu yüzde 2’ye döndürmek için yeterince kısıtlayıcı olup olmadığı konusunda soruları gündeme getirdiğini söyledi. “En olası senaryo, uzun bir süre bu seviyede oturmamızdır” diyen Kashkari, “Enflasyon tekrar düşmeye başlarsa ya da işgücü piyasasında belirgin bir zayıflama görürsek, bu faiz oranlarını düşürmemize neden olabilir” diye ekledi.

Kashkari, aksi senaryoda, enflasyonun yüzde 3’e yerleşmesi halinde gerekirse faizlerin artabileceğini ancak bunun en olası senaryo olmadığını ifade etti. Faizleri artırmak için çıtanın çok yüksek olduğunu belirten Fed yetkilisi, yine de bu ihtimali dışlamadığını kaydetti.

Advertisement