HABERLER ABONE OL

1-Fed faiz kararını açıkladı, bu yıl için bir indirim sinyali verdi

ABD Merkez Bankası (Fed) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fed beklentiler doğrultusunda politika faizini değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesinde tuttu. Enflasyon tahmini yükselirken bu sene için faiz indirimi beklentisi 3’ten 1’e indi. Kararın ardından konuşan Başkan Powell bugün açıklanan enflasyon verilerini "ilerleme" olarak gördüklerini ancak para politikasını gevşetmeye başlamalarına izin verecek güvene sahip olduklarını düşünmediklerini söyledi.

2-Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi, Japon devlet tahvili alımını azaltmayı düşündüğünü belirtti.

3- Çin'den Türkiye'ye tarife tepkisi

Çin Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin Çin malı binek araçlara uyguladığı tarifenin kaldırılması çağrısında bulundu.

4- Elon Musk'tan Apple cihazlarını yasaklama planı

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, işletim sistemini OpenAI ile entegre ederse, güvenlik ihlaline yol açacağı gerekçesiyle Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını belirtti.

5- Fitch'ten Fransa yorumu: Ani seçim kararı belirsizliği artırıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ani seçim kararının ülkenin mali konsolidasyon yolu ve daha fazla ekonomik reform beklentileri etrafındaki belirsizliği artırdığını bildirdi.

6- TCMB rezervlerinde rekor seviye

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 146,2 milyar dolarla tarihi zirvesini gördü.

7- Cari dengede 9 ayın en yüksek aylık açığı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Nisan ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre cari açık 5,3 milyar dolarla dokuz ayın en yüksek aylık açığı oldu. Yıllıklandırılmış cari açık da ılımlı bir artışla 31,5 milyar dolara çıktı. Çekirdek cari dengede ise 11 ay sonra yeniden açık görüldü. Net hata noksanda açık serisi Nisan ayında da devam etti.

Advertisement