HABERLER ABONE OL

ABD Çalışma Bakanlığının açıkladığı Ağustos ayına ilişkin ÜFE verilerine göre, Ağustos'ta aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde gelirken, yıllık bazda ise yüzde 1,7 ile öngörülere paralel yükseldi.

ABD’de üretici fiyatları ağustos ayında hizmet maliyetlerindeki toparlanmaya bağlı olarak tahminlerden biraz daha fazla arttı.

Perşembe günü yayımlanan verilere göre, nihai talep için Üretici Fiyat Endeksi, temmuz ayı okumasındaki aşağı yönlü revizyonun ardından bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı.

Bloomberg’in ekonomistler arasında yaptığı ankette medyan tahmin yüzde 0,1 artış yönündeydi. Bir yıl öncesine kıyasla ÜFE yüzde 1,7 artış gösterdi.

Volatil gıda ve enerji kalemlerini dışarıda tutan çekirdek üretici enflasyonu ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3, bir yıl öncesine göre ise yüzde 2,4 arttı.

Yatırımcıların Fed’in gelecek haftaki toplantısında çeyrek puanlık bir faiz indirimine gideceğine dair beklentilerini korumasıyla, hisse senedi endeks vadeli işlemleri ve tahvil getirileri rakamların açıklanmasının ardından çok az değişiklik gösterdi.

ÜFE verisi, hizmet maliyetlerinin yüzde 0,4 arttığını gösterirken, mal fiyatları geçen ay değişmedi ve enerji maliyetlerindeki keskin düşüşle sınırlandı.

Advertisement