PİYASALAR ABONE OL

Los Angeles’ta düzenlenen bir Bloomberg etkinliğine katılan fon yöneticileri, yatırımcıların ABD başkanlık seçimini Donald Trump da kazansa Kamala Harris de kazansa piyasadaki dalgalanmalara ve hisse senetlerinin uzun vadede daha düşük getiri sağlamasına hazırlıklı olmaları gerektiği uyarısında bulundular.

12 milyar dolarlık fon yöneten Bel Air Investment Advisors’ın başkanı Todd Morgan, mevcut yatırım ortamının güçlü bir ekonomi ve bir pandeminin ardından toplumsal değişimin yaşandığı Kükreyen 20’ler’e (1920’li yıllar) benzediğini söyledi.

Morgan, Harris seçilir ve Demokratlar hem Beyaz Saray’ın hem de Kongre’nin kontrolünü ele geçirirse, muhtemelen vergileri artıracaklarını ve bunun da yıl bitmeden satışlara yol açabileceğini söyledi.

Trump’ın kazanması ve Cumhuriyetçilerin kontrolü ele geçirmesinin ise piyasalarda coşku yaratarak geniş çaplı bir ralliye yol açabileceğini düşünen Morgan, böyle bir senaryonun bütçe açığını artırabileceği ve enflasyonu yükseltebileceği uyarısında bulundu.

Çarşamba günü Bloomberg’in ABD Ekonomisti Stuart Paul ile birlikte “Seçim Sonrası Paranızı Nereye Koymalısınız” başlıklı bir panelde konuşan Morgan, “Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında bölünmüş bir Kongre olduğu sürece hepimiz iyi olacağız” dedi.

S&P 500 Endeksi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ocak 2021’de göreve başlamasından bu yana yaklaşık yüzde 50 değer kazanarak Trump’ın başkanlık dönemine benzer bir performans sergiledi.

Goldman Sachs stratejistleri bu hafta, yatırımcıların daha iyi getiri için tahviller de dahil olmak üzere diğer varlıklara yönelmesiyle hisse senetlerinin bu performansı sürdürmesinin pek mümkün olmadığını öngördü.

Advertisement