HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Madis Muller, gelecek ay başka bir faiz indirimi ihtimalini göz ardı etmezken yetkililerin bölge ekonomisi hakkında kesin yargılarda bulunmak için yeterli veriye sahip olmadığı görüşünde.

Muller Bloomberg'e verdiği demeçte, "Ekim ayındaki faiz kararı için net bir pozisyon belirtmek için erken. Aralık ayında karar vermek daha kolay olacak çünkü o zaman güncellenmiş bir görünümle tekrar tam bir tabloya sahip olacağız" dedi.

Pazartesi günü açıklanan Euro Bölgesi PMI verileri, imalat sektöründe derinleşen kötüleşmeyle beraber ekonominin Mart ayından beri ilk kez daralmaya işaret etmişti. Muller, bu hafta açıklanan rakamlarla bölgedeki risklerin aşağı yönlü olduğunu söyledi.

Euro Bölgesi’nde enflasyon gerilerken, hizmet sektörüyle ilgili endişeler devam ediyor. Muller, "Bir yandan ücret artışı yavaşladı, bu da enflasyonist baskıların ileriye bakıldığında daha düşük olabileceği anlamına geliyor. Diğer yandan, hizmet enflasyonu son verilere göre çok hızlıydı. Bunun daha da yavaşlamasını isterim" dedi.

Advertisement