HABERLER ABONE OL

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Eylül ayında tüketici fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49,38, aylık bazda yüzde 2,97 artış kaydetti. Aylık bazda beklenti üstü gelen enflasyon verisi sonrası birçok yabancı kurum, TCMB’den ilk faiz indirim beklentilerini ötelerken, enflasyon tahminlerinde de revizeye gitti. Öte yandan Ağustos ayı sanayi üretim verisi ve Eylül ayı imalat PMI rakamları pandemiden bu yana en sert daralmaya işaret ediyor.

İstihdam tarafına baktığımızda ise manşet işsizlik yüzde 8,5’e geriliyor ancak atıl işgücü oranında yukarı yönlü bir seyir izleniyor.

İhracat iklim endeksinde 50,5 ile ılımlı bir iyileşme izlenirken yılın en düşük seviyesine gerilemesi dikkat çekti.

Talep tarafında takip edilen tüketim malı ithalatı ise Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 artışla 4,2 milyar dolara yükselerek rekor kırdı.

Dilan Erdemir’in haberinin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Advertisement