FAİZ-BONO ABONE OL

Çin Merkez Bankası rekor tahvil rallisini soğutmak için bankalarla anlaşma yoluyla yüz milyarlarca yuan tahvil satışı için hazır olduğunu açıkladı.

Bloomberg’e açıklama yapan banka, piyasa koşullarına bağlı olarak tahvil satabileceğini, satışın açık uçlu ve teminatsız olabileceğini belirtti.

Oversea-Chinese Banking Stratejisti Frances Cheng “Parasal operasyonlar söz konusu olduğunda yüz milyarlarca yuanlık satış önemli bir miktara işaret ediyor. Orta ve uzun vadede tahvillerin satılmasına yönelik niyet, mevcut tahvil piyasalarındaki iyimserlik dikkate alındığında beklentilerimizle örtüşüyor” değerlendirmesini yaptı.

Çin Merkez Bankası'nın tahvil satışıyla borçlanma planı haberlerinin ardından 10 yıllık Çin tahvil getirisi yüzde 2,25’e doğru yükselirken 20 yıllık tahvil getirisi yeniden yüzde 2,40’ı aştı.

Çin’de kötü ekonomik görünümün faiz indirimlerine yol açacağı beklentisiyle bu yıl Çin tahvilleri ralli yapmış, getiriler düşmüştü. Çin MB bu durumu finansal istikrarı bozucu ve yuanı zayıflatıcı faktör olarak görüyor.

Advertisement