'Center for European Reform' konu hakkında paylaştığı bir raporda dijital para kullanımını değerlendiren Avrupa'nın bunun yerine daha ucuz ve daha rekabetçi ödeme düzenlemeleri yapması gerektiğini belirtti.
Kurum, merkez bankası dijital para birimlerinin tüketicileri fayda/maliyet ve kişiye özel teşvikler açısından kullanmaya ikna etmekte yetersiz kalacağını belirtti.
Kurumun Kıdemli Araştırma Yöneticisi Zach Meyers "kullanımı yaygınlaşmadıkça CBDC maliyetli bir zaman kaybı olacak ve merkez bankalarının hedeflerine ilerlemesine yardımcı olmayacak. Dijital euro her ne kadar kulağa etkileyici ve heyecanlandırıcı gelse de Avupalılara şu ankinden farklı bir şey sunmayacak" değerlendirmesini yaptı.
Dünya çapında yaklaşık 100 ülke dijital para birimleri konusunda araştırmalar yapıyor. Dijital para birimi destekçileri, yeni ödeme sisteminin finansal kapsama alanını artıracağını ve elektronik ödeme maliyetlerini düşüreceğini savunuyor.
Bahamalar ve Nijerya dijital para birimi kullanımını resmen başlatan 2 ülke oldu. Avrupa Merkez Bankası ise kendi dijital para biriminin önümüzdeki birkaç yıl içinde kullanıma sunulabileceğini belirtmişti.