HABERLER ABONE OL

Yıllarca süren beklenmedik dayanıklılığın ardından Euro Bölgesi’nin iş piyasasında nihayet çatlaklar beliriyor ve bu da AMB’nin faiz oranlarını daha hızlı düşürmeye teşvik ediyor.

BASF SE ve Thyssenkrupp AG gibi büyük şirketler halihazırda personel çıkarmışken, bazı yetkililer durgunluğun eşiğinde sallanan bir bölgeyi daha da sarsabilecek ani bir bozulmadan korkuyor.

Bazı firmalar ekonomik toparlanmaya olan güvenlerini kaybediyor gibi görünüyor. Bunun bir örneği, Almanya'daki fabrikalarını ilk kez kapatmayı düşünen Volkswagen AG oldu.

Point72'de ekonomist olan Soeren Radde, "Ekim ayında indirim yapacaklarını ve indirime devam edeceklerini düşünüyorum. Bu yoldalar ve öyle olmaları gerekiyor. Asıl endişe işgücü piyasası.” dedi.

Öte yandan Portekiz Merkez Bankası Başkanı Mario Centeno, Euro Bölgesi’nde bir yumuşamanın erken belirtilerini görüyor ve "bazıları diğerlerinden daha acil uyarı sinyalleri veriyor, ancak hepsi emek piyasasında potansiyel bir tersine dönüşe işaret ediyor." açıklamasında bulundu.

Advertisement