PİYASALAR ABONE OL

Gelişmekte olan piyasa varlıklarının hareketleri, Fed’in faizleri indirme kararının erken gelmiş olabileceğini ve hatta belki de sürdürülemeyebileceğine işaret ediyor.

Fed’in 18 Eylül’de medyan tahminin iki katı olan 50 baz puanlık bir indirimle uzun süredir beklenen gevşeme döngüsünü başlatmasından bu yana, gelişen piyasa varlıkları dünyanın en büyük ekonomisinde borçlanma maliyetleri yüksek kalacakmış gibi işlem görüyor.

ABD’nin yaklaşan seçimi ve Çin ekonomisindeki gelişmeler de gelişen piyasa varlıklarına yardımcı olmuyor. Londra’da Gam UK Ltd. yatırım direktörü Paul McNamara, “Gelişen piyasalar için potansiyel olarak varoluşsal iki tehdidin olduğu bir dünyada kalmaya devam ediyoruz: Çin’in zayıflığı ve Trump. Enflasyonsuz güçlü bir ABD ekonomisi gelişen piyasalar için iyidir, ancak kalıcı enflasyon sadece daha fazla indirimi ertelemekle kalmayacak, aynı zamanda orta vadede tüm risk varlıkları üzerinde baskı oluşturacaktır” yorumunu yaptı.

FIM Partners Makro Strateji Müdürü Charlie Robertson da “Trump’ın en büyük gelişen piyasa olan Çin’e ekonomik saldırıda bulunmasına yol açabilecek ABD seçimlerine sadece haftalar kaldı. ABD seçimlerini kimin kazanacağı neredeyse yazı tura atmaya benziyor ve bu da gelişen piyasalardan birini seçmeyi zorlaştırıyor” dedi.

Advertisement