Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin, kayda değer bir süre 8 bin dolar eşiğinin üzerinde kalmasının ardından geçen ay 6,500 dolar civarına doğru sert bir düşüş yaparak yedi ayın en kötü performansını kaydetti. Önde gelen kripto paranın 6,500 doların altına en son Mayıs'ta inmişti.

Bununla birlikte Bitcoin'un düşüşüne karşın Google Trends verileri kripto paraya yönelik küresel ilginin pozitif veya negatif ani fiyat hareketleriyle birlikte arttığını gösteriyor. Ayrıca “Bitcoin” aramaları, 9,200 doların üzerinde işlem gördüğü 26 Ekim'den beri en fazla sayıya ulaşmış.

Altını çizmeye değer bir başka ilginç nokta ise Bitcoin'e yönelik ilginin Nijerya, Güney Afrika ve Gana gibi gelişen Afrika ülkeleriyle, Avusturya, İsviçre gibi küçük Avrupa ülkelerinden geliyor olması.

Mevcut verilere göre Bitcoin ile ilgili bu yılki aramaların büyük çoğunluğu kripto paranın hızla yükseldiği ya da değer kaybettiği dönemlerde gerçekleşti.

Örneğin 19 – 29 Haziran arasında Bitcoin fiyatının 9 bin dolardan 12,900 dolara oldukça sert bir şekilde yükseldiği dönemde küresel ilgi 12 ayın zirvesine çıktı. Benzer bir şekilde aramalarda başka bir artış Mayıs'ın ikinci haftasında, Bitcoin'un fiyatının 5,500 dolardan 8 bin dolara tırmandığı dönemde yaşandı.

Bitcoin'e ilginin arttığı başka bir dönem ise piyasa değerinin yüzde 10'undan fazlasını yitirdiği 14 Temmuz - 20 Temmuz arası. Aynı trend, biri 10 bin dolardan 8 bin dolara inişin yaşandığı Eylül'ün üçüncü haftası olmak üzere üç kez daha gözlemlendi.

Daily Bitcoin News