HABERLER ABONE OL

DoubleLine Capital'den Jeffrey Gundlach, Fed'in faiz oranı indirim döngüsünü yarım puanlık bir hareketle başlatacağına dair ihtimal verenlerin tarafına katıldı.

Merkez bankasının ekonominin durmasını önlemek için faiz oranlarını hızla düşürmeye hazır olduğu yönündeki spekülasyonlar, iki yıllık Hazine tahvillerinin getirisini yüzde 3,6'nın altına düşüren keskin bir tahvil piyasası rallisini körükledi. Bu, Fed'in hedef oranından yaklaşık 1,75 puan düşük. Uzun süredir tahvil fonu yöneticisi olan Gundlach, merkez bankasının bu açığı kapatması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Gundlach, Fed'in Çarşamba günü faizi 50 baz puan düşüreceğini ve yıl sonuna kadar toplamda 125 baz puan düşüreceğini öngördüğünü açıkladı. Gundlach ayrıca ABD ekonomisinin zaten bir durgunluk içinde olduğunu ve Fed'in politikasını çok uzun süredir sıkı tuttuğunu düşünüyor.

Fed'e F notu verdiğini ve faiz oranlarını daha erken düşürmeleri gerektiğini söyleyen Gundlach, "Zaten bir durgunluk içindeyiz, Çok fazla işten çıkarma duyurusu duyuyorum." dedi.

Advertisement