HABERLER ABONE OL

JPMorgan'ın CEO’su arkadaşlarına, başkan yardımcısı ve başkanlığa aday olan Kamala Harris’i desteklediğini ve Donald Trump'tan hoşlanmadığını söyledi. Ancak tepkilerden korktuğu için bunu kamuoyuna açıklamıyor.

Jamie Dimon, bu yılın başlarında Donald J. Trump'ın bazı politikalarını överek siyasi ve mali elitleri şaşırttığında, uzun süredir Demokrat olan bu kişi, Cumhuriyetçi adaya olan bağlılığını değiştirdiği yönünde spekülasyonlara yol açtı. O zamandan beri bunu bastırmak için pek bir şey yapmadı.

Ülkenin en büyük bankalarından olan JPMorgan'ın genellikle açık sözlü olarak bilinen CEO’su, son zamanlarda siyasi eğilimleri konusunda alışılmadık derecede belirsizdi.

Geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda, Dimon'ın son seçimden sonraki davranışlarını bir zamanlar "ihanet" olarak tanımladığı Trump'ı destekleme kapısını bile açık bıraktı. Ancak özelde Dimon, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini ve onun yönetiminde bir rol, belki de Hazine Bakanlığı görevini düşüneceğini açıkça belirtti.

Ortaklarının söylediğine göre, Dimon duruşunu kamuoyuna açıklamıyor çünkü Trump galip gelirse, adaylığına kamuoyunda karşı çıkan kişilere ve şirketlere misillemede bulunabileceğinden korkuyor. Bu, diğer güçlü şirket yöneticileri tarafından da paylaşılan bir endişe ve sebepsiz de değil. Çünkü, Trump son haftalarda siyasi misilleme tehditlerini artırmaya başladı.

Advertisement