HABERLER ABONE OL

Kardemir Sizing Block teknolojisi yatırım kararına dair Kamuyu Aydınlatma Platformuna açıklama yaptı.

Sizing Block teknolojisi yatırımın tamamlanmasında son aşamaya gelindiği, yatırımın yıl sonunda devreye alınmasının planlandığı ifade edildi.

Açıklamada “Şirketimizin katma değeri yüksek ürünler üretme vizyonunun önemli bir parçası olarak 2016 yılında 700.000 ton/yıl kapasiteli olarak kurulmuş olan Çubuk ve Kangal Haddehanemizin, ince kangal (5,5-25 mm), kalın kangal (20-56 mm), yüksek kaliteli yuvarlak çubuk (20-100 mm) ve nervürlü inşaat çeliği de dahil olmak üzere geniş bir üretim yelpazesi bulunmaktadır.

Yeni Sizing Block teknolojisi yatırımı ile birlikte, haddeleme sürecindeki ürünlerin boyut doğruluğu önemli ölçüde artırılarak, daha hassas ve yüksek kalite standartlarına sahip ürünler üretme yetkinliğine sahip olunacaktır.

Sizing Block yatırımıyla, ihracatın artırılması ve ithal ikamesi ürünlerle dışa bağımlılığın azaltılması hedeflenmektedir. Bu yatırımla katma değerli ürün üretiminin ve dış pazarlarda rekabet gücünün arttırılmasının yanı sıra, enerji tasarrufu ve çevresel sürdürülebilirlik açısından da önemli kazanımlar sağlanması hedeflenmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Advertisement