PİYASALAR ABONE OL

ABD’de açıklanan güçlü tüketici enflasyonu verilerinin ardından Wall Street endeksleri günü hafif ekside tamamladı. Yeni işlem gününde ABD vadeli endeksleri yükselişte.

Asya piyasaları hafta sonu Çin Maliye Bakanlığı açıklaması öncesi karışık. Hong Kong’da piyasalar resmi tatil nedeniyle haftanın son işlem gününde işleme kapalı. Çin CSI 300 ise yüzde 2 oranında düşüşte. Japon Nikkei 225 olumlu ayrışıyor.

ABD Hazine tahvilleri, Perşembe günü iki yıllık getirinin 6 baz puan ve 10 yıllık getirinin bir baz puan düşmesinin ardından erken Asya işlemlerinde yatay seyretti.

Bloomberg Dolar Endeksi haftanın son işlem günüde yatay seyretse de hafta başından bu yana yüzde 0,41 yükselmiş durumda.

ABD’de bankaların bilanço sezonu başlıyor

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmeye başladığı ancak açıklanan bazı güçlü verilerle belirsizliğin ekonomiyi gölgelemeye devam ettiği bir ortamda Wall Street bankaları bilançolarını açıklamaya başlıyor.

JPMorgan Chase & Co. ve Wells Fargo & Co. bilanço sezonunu başlatacak.

Citigroup Inc., Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc. ve Bank of America Corp. da gelecek hafta takip edecek. Bankaların üç aylık finansal tabloları hem tüketicilerin hem de diğer şirketlerin durumu hakkında bilgi vermeleri açısından da önem taşıyor.

ABD banka hisseleri, yetkililerin faiz indirim döngüsü ve ekonominin dirençli durumuna ilişkin iyimserlikle üçüncü çeyrekte neredeyse yüzde 10 arttı.

Bloomberg Intelligence verilerine göre, bankalar S&P 500’de en yüksek gelirlerin açıklandığı ikinci alt endeks oldu ve S&P 500 Endeksi’ni geride bıraktı.

Şimdi gözler, ABD’de faiz oranları yirmi yılın en yüksek seviyesinden aşağı inerken net faiz geliri, kredi ve mevduat büyümesi, kredi kalitesi ve tüketici harcamalarındaki esnekliğin nasıl seyredeceğine çevrilmiş durumda.

Bununla birlikte Fed’in Eylül ayındaki yarım puanlık faiz indirimi, üçüncü çeyrek faiz gelirleri üzerinde önemli bir etki yaratamayacak kadar geç gerçekleşti.

Sonuç olarak, dikkatler büyük ölçüde dördüncü çeyrek ve sonrasına ilişkin görünüm üzerinde olacak. Eylül ayında JPMorgan Başkanı ve Operasyon Direktörü Daniel Pinto, yatırımcıları analistlerin faizlerin düşmeye başlamasıyla birlikte gelecek yılın giderlerini ve net faiz gelirini tahmin ederken fazla iyimser davrandıkları konusunda uyarmıştı.

Advertisement