EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Brent ham petrolü varil başına 87 doların üzerinde, ABD ham petrolü ise 84 doların altında işlem görürken, her iki gösterge de dördüncü haftalık yükselişine yöneldi.

Beryl Kasırgasının Meksika Körfezi'ndeki üretime yönelik riski azaldı, ancak ilk ortaya çıkışı "aşırı sert” bir sezona ilişkin endişeleri ortaya çıkardı.

Ham petrol, kısmen kuzey yarımkürede yaz mevsiminde talepte olumlu bir görünüm oluşmasıyla Haziran ayının başından bu yana yavaş ve istikrarlı bir yükseliş kaydetti. Asya'da talebin zayıfladığına dair işaretler bu iyimserliği yumuşattı ve Saudi Aramco'nun bölgeye yönelik ham petrol fiyatlarını ikinci ay için düşürmesine yol açtı.

Yatırımcılar Cuma günü ilerleyen saatlerde para politikasının görünümüne ışık tutabilecek ABD istihdam verilerini izleyecek. Bu aynı zamanda bu hafta zayıflayan ve uluslararası yatırımcılar için bu para biriminde fiyatlanan emtiaları daha ucuz hale getiren doları da etkileyecek.

Fransa'daki seçimler ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Donald Trump ile yaptığı tartışmadaki performansına ilişkin endişeler de dahil olmak üzere jeopolitik riskler de dikkat çekici. Ortadoğu'daki durum da Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildiği, ancak İran destekli Hizbullah'la çatışmanın kötüleştiğine dair işaretler nedeniyle istikrarsızlığını sürdürüyor.

Advertisement