ENERJİ ABONE OL

Lübnan’dan atılan İHA’nın, Netanyahunun evinin olduğu bölgeye düşmesi sonrası İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran'a yapılacak bir sonraki saldırıyı görüşmek üzere üst düzey danışmanlarıyla toplantılar düzenledi.

Küresel endeks Brent, varil başına 73 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü 69 dolara yakın seyretti.

Piyasalar Ortadoğu'daki jeopolitik risklere odaklanmış durumda. Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyindeki Kayserya kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etmişti. Olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı, kimsenin yaralanmadığı iddia edilen açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmemişti.

Öte yandan İsrail, İran'a karşı planlanan karşı saldırı konusundaki Washington'ın çekincelerini değerlendirdiğini söyledi ve ABD Başkanı Joe Biden hafta sonu İsrail'in planları hakkında ayrıntılara sahip olduğunu ima etti, ancak bunların ne olduğunu açıklamaktan kaçındı.

Ham petrol, traderların İsrail'in Tahran ve vekilleriyle karşı karşıya geldiği Orta Doğu'dan gelen akışlara yönelik riskleri ve Çin'deki zayıflayan talebin işaretlerini dengelemesiyle dalgalı bir ay geçirdi.

Enerji piyasaları analiz birimi Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, ABD’deki başkanlık yarışına atıfta bulunarak, "Piyasa, İsrail'in 5 Kasım ABD seçimlerinden önce bir İran saldırısı düzenleme olasılığını en azından göz ardı etmiş gibi görünüyor." dedi.

Advertisement