PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg'in son Bloomberg Markets Live Pulse (MLIV) anketine göre, ABD başkanlık seçimleri önemli bir oyun değiştirici olarak öne çıksa bile, ABD hisse senetlerinde bu yıl yaşanan güçlü ralli 2024'ün son dönemine kadar devam edecek.

Ankete katılan 411 kişinin medyan tahminine göre S&P 500 Endeksi yılsonuna kadar 6.000'e yaklaşacak.

Ankete katılanların dörtte üçü bu bilanço sezonunun endekse destek vermesini bekliyor. Katılımcılar şirketlerin finansal sonuçlarının gücünü, Borsanın performansı için ABD seçimlerini kimin kazanacağından ve hatta Fed'in politika patikasından daha önemli olarak görüyor.

iCapital'in baş yatırım stratejisti Anastasia Amoroso, “Durgun bir çeyreğin ardından Muhteşem Yedili'yi yakalamak şu anda bakılması gereken cazip bir yatırım” değerlendirmesini yaptı.

Goldman Sachs Group Inc. işlem masasının 1928'e kadar uzanan verilerine göre, Ekim ortasından 31 Aralık'a kadar S&P 500 getirilerinin tarihsel medyanı yaklaşık yüzde 5. Seçim yıllarında bu oran yaklaşık yüzde 7'ye çıkıyor.

MLIV Pulse anketi 14-18 Ekim tarihleri arasında Bloomberg terminali ve dünya çapında ankete katılmayı tercih eden portföy yöneticileri, ekonomistler ve bireysel yatırımcılardan oluşan katılımcılar arasında gerçekleştirildi.

Advertisement