HABERLER ABONE OL

TUSAŞ’ın Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre ise tesislerde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında biri kadın, biri erkek olmak üzere 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin ile görüşmesinde "4 şehidimiz var, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Erdoğan daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir.

Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Terör saldırısına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Advertisement