DÖVİZ ABONE OL

ABD’de Cuma günü açıklanacak olan Fed’in izlediği enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE verisi tüm küresel piyasaların olduğu gibi Japon yeni açısından da kritik öneme sahip olacak.

Dolar/yen kurunun kritik 160 seviyesine yaklaştığı hafta boyunca Japon yeni üzerindeki baskılar devam etti. Bu da Japon yetkililer üzerindeki müdahale baskılarını artırdı.

Ancak piyasa aktörleri, PCE verilerinin ABD faiz oranlarının ve dolayısıyla yenin görünümünü belirleyecek olmasından ötürü, bu veri açıklanmadan atılacak her adımın prematüre olacağını değerlendiriyor.

Nisan-Mayıs aylarındaki müdahalelerin ardından Japon yetkililer, bu haftaki kayıplara sözlü müdahalelerle yanıt vermeye çalıştılar.

New York’taki Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. satış ve ticaret müdürü Takafumi Onodera, “Japon yetkililer müdahale kararı almak için en azından Cuma günkü PCE’yi bekleyecektir, dolar/yen bundan önce 160’ı geçse bile” dedi.

“Beklenenden daha güçlü bir veri oynaklığı artırabilir ve kurun 163’e doğru yükselmesine yol açabilir” diyen Onodera, “Bu durum, yetkilileri geçen sefer yaptıkları gibi müdahale etmeye” teşvik edebilir” öngörüsünde bulundu.

Advertisement