HABERLER ABONE OL

1- Fed gevşeme döngüsüne jumbo indirimle başladı

ABD Merkez Bankası (Fed) küresel piyasalarda merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka gevşeme döngüsü için ilk adımını attı. Banka politika faizini 50 baz puan indirdi. Yetkililer yılın geri kalanı için de 50 baz puanlık gevşeme öngörüsünü paylaştı.

2- TCMB faizi sabit bıraktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Bununla birlikte metindeki enflasyon görünümünde yaşanan bozulma durumunda daha önce sıkılaştırma yapılacağı yönündeki mesajın "para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır" şeklinde değişmesi de dikkat çekti.

3- Fitch Türk bankalarının notunu yükseltti

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu artırmasının ardından hem not artışı hem de sektörel ve ekonomik iyileşmelerin etkisiyle 24 Türk bankasının notunu da yükseltti.

4- altında rekor üstüne rekor

Altın Perşembe gününü yüzde 1,1 yükselişle kapatmasının ardından yönünü tekrar yukarı çevirerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

5- TCMB’den TL mevduatta zorunlu karşılık hamlesi

TCMB'den yapılan duyuruya göre, Türk lirası mevduat hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranları ile yabancı para (YP) mevduat için TL cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık oranı değiştirildi.

6- BDDK: Bireysel ve konut kredilerindeki ihtiyatlı risk ağırlıkları kaldırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankaların sermaye yeterliliği hesaplamasında bireysel kredilere ve konut kredilerine uygulanan ilave risk ağırlıklarını kaldırdı.

7- Boeing binlerce çalışanını ücretsiz izne çıkarıyor

Boeing grevi çözmek için ilerleme kaydedilemeyince binlerce çalışanını ücretsiz izne çıkardığını açıkladı.

Advertisement