ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Fed’in Cuma günü açıkladığı rakamlar, temel kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin bir yıl öncesine göre yüzde 2,6 arttığını gösterdi. Buna göre, Mart 2021'den bu yana en yavaş artış hızı kaydedildi. Söz konusu verilerin ardından altın yatay seyrediyor.

Spot altın haftanın ilk işlem gününde ons başına 2.326 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.443 TL seviyesinde.

Öte yandan, swap piyasaları Fed’in Eylül ayında faiz indirimi yapma ihtimalini yüzde 58 olarak fiyatlıyor.

Geçtiğimiz hafta altın, pandeminin kötü etkilediği 2020'den bu yana en iyi yükselişini gerçekleştirerek üç çeyrek üst üste yükseldi. Altının bu yılki yükselişi, Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentilerin yanı sıra merkez bankalarının alımları ve güvenli liman talebiyle desteklendi.

Dünya genelinde enflasyon endişesi fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ederken, Fed’in gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin sürmesi yatırımcıları temkinli davranmaya yönlendiriyor. Bu hafta tarım dışı istihdam başta olmak üzere açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasaların yönü üzerinde etkili olacağı tahmin edilirken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı sözle yönlendirmeler de yatırımcıların odağında bulunuyor.

Advertisement