ENERJİ ABONE OL

Petrol, Çin'in Cumartesi günü büyük bir merakla beklenen Maliye Bakanlığı brifinginde, en büyük ithalatçıda tüketimi artırmak için yeni teşviklerin olmaması ve İsrail'in İran'a saldırı ihtimalinin piyasayı etkilemesinin ardından düşüşe geçti.

Brent petrol, Cuma günü yüzde 0,5 düştükten sonra varil başına 78 doların altına düşerken, ABD ham petrolü 74 dolara yakın işlem gördü.

Çin, mücadele eden emlak sektörüne daha fazla destek sözü verip daha fazla devlet borçlanması ima etse de, cumartesi gerçekleşen brifing piyasaların beklediği mesajları vermedi.

Öte yandan, yatırımcılar İsrail'in İran'ın 1 Ekim'deki balistik füze saldırısına verdiği yanıtı izlemeye devam ediyor. Hafta sonu, Hizbullah'ın bir insansız hava aracı saldırısı dört İsrail askerini öldürdü ve Pentagon, müttefikini korumak için gelişmiş bir füze savunma sistemi ve ilgili birlikleri göndereceğini söyledi.

Brent, Orta Doğu çatışmasında bir tırmanış ihtimalinin dünya petrolünün yaklaşık üçte birini tedarik eden bir bölgenin üretimini tehdit etmesiyle bu ay yaklaşık yüzde 9 yükseldi.

Advertisement