HABERLER ABONE OL

Çin Halk Bankası (PBOC), finans kuruluşlarına verilen 300 milyar yuan (42,66 milyar dolar) değerindeki bir yıllık orta vadeli kredi faiz oranını yüzde 2,30'dan yüzde 2,00'e düşürdüğünü açıkladı.

Öte yandan Salı günü Pekin, ekonomiyi deflasyonist durgunluktan çıkarıp hükümetin büyüme hedefine geri döndürmek için pandemiden bu yana en büyük teşvik paketini açıklamıştı.

OCBC Bank'ta Döviz ve Faiz Oranı Stratejisi Başkanı Frances Cheung, "İleriye bakıldığında, 4. çeyrekte ağır orta vadeli kredi imkânı vadesi dolduğu göz önüne alındığında, yıl sonundan önce başka bir rezerv gerekliliği oranı indirimi için fırsat var." dedi.

Cheung, PBOC'nin en yüksek ve en düşük teklifleri açıklamasının, bu imkânı daha çok talep odaklı hale getirme ve orta vadeli kredi imkânı oranının bir politika rehberliği olarak rolünü azaltma niyetini yansıttığını söyledi.

Ayrıca aynı gün Çin Merkez Bankası, 14 günlük ters repo yoluyla 196,5 milyar yuan daha enjekte etti ve faiz oranını önceki işlemdeki yüzde 1,85 seviyesinde sabit bıraktı.

Advertisement