HABERLER ABONE OL

Üç aylık enflasyon farkının belli olmasıyla, milyonlarca memur, memur ve işçi emeklisinin zam tablosu da netleşmeye başladı.

Yılda iki kez enflasyon farkına bağlı olarak zam alan memur ve emekliler, 2024 yılı dokuzuncu ay enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte şimdiden 2025 yılı Ocak ayında alacakları zamları hesaplamaya başladı.

İşçi emeklisi ve memurlar zamlarını altı aylık enflasyon verilerine göre alıyor.

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında enflasyon yüzde 8,9 olarak gerçekleşti. Bu durumda SSK ve Bağkur emekli aylıkları için üç aylık dönemde alacakları zam ya da enflasyon farkı yüzde 8,9 olarak ortaya çıktı.

Emekliler Haziran'da altı aylık enflasyon oranı olan yüzde 24,73 zam almıştı.

Memur ve memur emeklisi zam oranı en az ne kadar olacak?

Eylül ayı enflasyonu memur ve emeklileri de yakından ilgilendiriyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar.

Temmuz ayında yüzde 10'luk sözleşme zammı alan memur ve memur emeklileri bu oranı aşan miktarda enflasyon farkı alacak, üstüne de sözleşmeden doğan yüzde 6'lık bir zameklenecek.

Söz konusu üç ayda toplam enflasyon yüzde 8,9 olarak gerçekleştiği için memur ve memur emeklisi için henüz ortaya çıkmış bir enflasyon farkı oluşmamış durumda.

Son üç aylık enflasyon farkı ile birlikte memur ve memur emeklisine oluşan farka yüzde 6 zammı eklenerek zam verilecek.

Memur ve memur emeklisi Temmuz ayında yüzde 19,30 olarak hesaplanmıştı.

Yeni yıl zamları 3 Ocak 2025'te açıklanacak enflasyon oranıyla tam olarak netlik kazanacak.

Advertisement