HABERLER ABONE OL

San Francisco Fed Bankası Başkanı Mary Daly Çarşamba günü ABD merkez bankasının geçen ay yaptığı yarım puanlık faiz indirimini "tamamen" desteklediğini ve ekonominin beklediği gibi gelişmesi durumunda bu yıl bir veya iki faiz indirimi daha yapılmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Daly, Boise State Üniversitesi'nde KTVB sunucusu Carolyn Holly ile yaptığı röportajda "İşgücü piyasası geriledi" dedi ve enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden artık "oldukça emin" olduğunu açıkladı.

"İşgücü piyasasında daha fazla yavaşlama görmek istemiyorum" diyen Daly geçtiğimiz ayki yarım puanlık indirimin "politikayı ekonomiyle uyumlu hale getirmenin bir yolu olduğunu kaydetti.

"Bu yıl bir ya da iki indirim daha… ekonomiye ilişkin projeksiyonum göz önüne alındığında aklımdaki olasılık aralığını gerçekten kapsıyor." dedi.

Fed, dört yıl aradan sonra politika faizini ilk kez indirdiği Eylül toplantısına ilişkin tutanaklar dün yayımlandı. Tutanaklar, Fed yetkililerinin faiz indiriminin büyüklüğü konusunda ayrıştığını gösterdi. Tutanaklarda, enflasyondaki ilerleme ve risk dengesi ışığında tüm yetkililerin, para politikası duruşunun gevşetilmesinin uygunluğu konusunda hemfikir olduğu ifade edildi. Tutanaklarda önemli çoğunluğun 50 baz puanlık indirimi desteklediği, bazı katılımcıların ise 25 baz puan indirimden yana olduğu ifade edildi.

Advertisement