KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalmasından yana olanların çoğunlukta olduğunu gösteren anketlerle Şubattan beri en büyük yükselişi kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi % 3.3 yükselerek 336.58 puan oldu. Batı Avrupa'daki tüm borsalar yükseldi. İngiltere'de FTSE 100 Endeksi %3.4 yükselirken sterlin değer kazandı. Alman DAX ve Fransız CAC 40'ta da kazançlar %3'ü aştı. 

Hafta sonu yayımlanan bir ankete göre ülkenin AB'de kalmasını isteyenlerin oranı %45, ayrılma yanlısı olanların oranı ise %42. Cuma günü AB'de kalma taraftarı olan İngiliz milletvekili Jo Cox'un öldürülmesinin ardından ülkede kampanyalar askıya alınmış, buna bağlı olarak borsalar haftalık kaybını telafi etmişti.

Avrupa borsaları Şubattaki dip seviyeden %16 ralli yapmasının ardından ivme kazanmaya çalışıyor. Geçen hafta borsalar artan Brexit endişeleriyle gerilemişti. Petrol fiyatlarındaki düşüş, Fed ve Japonya MB'nin faizleri değiştirmeme kararı ve İspanya'daki genel seçimler de piyasalardaki harekette etkili olmuştu.

Volkswagen hisseleri %4.8, Bayer %21, Adidas hisseleri %2.4  oranında değerlendi. UniCredit SpA yeni CEO'nun Corrado Passera olacağına dair haberlerle %4.7 yükselirken Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ise %2.9 arttı.


Advertisement