PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., Pekin yönetiminin açıkladığı teşvik adımlarının olumlu etkilerini öne çıkaran iyimserler kervanına katılarak, Çin hisse senetleri için tavsiyesini artırdı.

Aralarında Tim Moe’nun da bulunduğu stratejistler 5 Ekim tarihli bir notta, yetkililerin politika önlemlerini yerine getirmesi halinde ülkenin hisse senetlerini takip eden göstergelerin yüzde 15-20 daha yükselebileceğini yazdı.

Değerlemelerin hala tarihsel ortalamanın altında olduğunu, kazançların iyileşebileceğini ve küresel yatırımcıların pozisyonlarının hafif kaldığını da ifade eden stratejistler, son teşviklerin politika yapıcıların büyümeye yönelik riskleri azaltmak için yeterli önlemleri alacak kadar endişeli olduklarını gösterdiğini söylediler.

Pekin’in geçen haftalarda açıkladığı kapsamlı teşvik paketi, HSBC Holdings Plc ve BlackRock Inc. dahil olmak üzere Wall Street’in ağır toplarının ülkenin hisse senetleri için tavsiyelerini yükseltmelerini sağlamıştı.

CSI 300 Endeksi eylül ayında ulaştığı en düşük seviyeden yüzde 27 oranında yükseldi ve yatırımcılar Çin’de geçen haftadan bu yana süren resmi tatilin ardından salı günü yeniden açıldığında kazançlarını artırıp artırmayacağını izleyecek.

Advertisement