HABERLER ABONE OL

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak Bloomberg HT yayınında 800 milyon dolar büyüklüğündeki eurobond ihracını değerlendirdi.

Ak, halka arzı önümüzdeki yıla ertelediklerini tahvil piyasasına öncelik verdiklerini belirterek şunlarını söyledi:

“Şu an tahvil piyasasını önceliklendirme kararı aldık. Dolayısıyla halka arzı önümüzdeki seneye ötelemiş olduk. ‘Yapar mıyız?’ onu zaman gösterecek şimdiden kesin yapacağız demek doğru olmaz. Gerçekten de büyük bir ihraç yaptık, bundan sonra yapacağımız adımlarda biraz daha dikkatli ve daha farklı hareket edebiliriz”

Geçen sene halka arz yapılmış olsaydı bu miktarda eurobond ihracı gerçekleştirmeyeceklerini belirten Ak, “Geçen sene halka arz olsaydı, borçlanmayı gene yapardık ama 800 milyon dolara gitmezdik şartlar birazcık daha farklı olurdu. Daha düşük miktarda hareket ederdik. Biz elden başvuruları yaptık. SPK ile görüşmeleri yaptık ancak piyasa şartlarının beklediğimizden uzun sürdü dolayısıyla tamamlayamadık” dedi.

Ak ek olarak, “Elimizde bir sürü lisanslar var. Bu lisansları geliştirip yatırım yapmak istiyoruz. Bu yatırımları da yapabilmemiz için eğer sermaye gerekliliği olursa, halka arzı gündeme getireceğiz” dedi.

Eurobond ihracı ile yeni yatırımların önünün açıldığını söyleyen Ak, “Biz yola çıktığımızda 2018 yılında krizi başladığında; 6 milyar borcumuz vardı bugün 1 milyar 150 milyon dolara düştü bu satışlarla beraber bu rakamı 900 milyonun altına çekmeyi planlıyoruz, ciddi anlamda kapatıyoruz. Sağlıklı bir bilançoya doğru gidiyoruz” dedi.

Advertisement