HABERLER ABONE OL

Bill Gross'a göre, ABD hisse senetlerinin son beş yılda değerini neredeyse ikiye katlamasına yardımcı olan ralli ivme kaybederken, yatırımcılar yatırımlarından düşük ama olumlu getiriler beklemeli.

Milyarder yatırımcı, yatırımlarda hisse senedi ağırlığının ortalama seviyelerde tutulmasını ve portföylerin tahvillerde küçük bir pozisyonla daha savunmacı hisse senetlerine odaklanmasını önerdi.

Pacific Investment Management Co. şirketinin kurucu ortağı Gross, son yatırım görünümünde “Ayı piyasası yok ama artık aynı boğa piyasası da değil” diye yazdı.

Notta Gross, yüksek değerlemeler, jeopolitik riskler ve sürdürülemez hükümet açığı gibi negatif rüzgarları, Fed'in hedefine yakın enflasyon ve yapay zeka yatırım harcamaları gibi pozitif güçlere karşı sıralıyor. 


Gross, riskler arasında Demokrat Kamala Harris'in 5 Kasım'daki seçimleri kazanması ve partisinin Kongre'de çoğunluğu ele geçirmesi halinde kurumlar vergisindeki potansiyel artışları da gösterdi.

Gross, Warren Buffett'ın şu anda rekor miktarda nakit biriktirdiğine yönelik çıkan haberlerin de “önümüzdeki engebeli yol” hakkında bir uyarı niteliğinde olduğunu söyledi.

Advertisement