HABERLER ABONE OL

ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu süreçte yüzde 4'ün üzerine tırmandı. 2 yıllıkların getirisi de bu seviyeyi hafta içinde test etti.

Buna ek olarak ABD faiz oranı swapları üzerindeki tezgahüstü opsiyonlarından oluşan bir sepeti takip ederek, tahvil piyasası oynaklığını ölçen ICE BofA MOVE Endeksi ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

Yatırımcılar Hazine'nin üç ayda bir açıkladığı ve sabit kalması beklenen tahvil ve bono satış planını, bir sonraki aylık istihdam raporunu ve Fed'in 7 Kasım'daki politika kararını beklerken, faizlerdeki dalgalanmanın önümüzdeki haftalarda da devam etmesi muhtemel olarak görülüyor. Citadel Securities, müşterilerini tahvil piyasalarında "ileriye dönük önemli dalgalanma" olarak adlandırdıkları duruma hazırlıklı olmaları konusunda uyarırken, Fed'in 2024 yılında sadece çeyrek puanlık bir indirimine daha gitmesini beklediğini bildirdi. Yüksek oynaklık, dünyanın en büyük tahvil piyasasında nakdin nereye yatırılacağına karar vermeyi de zorlaştırıyor.

Aralarında BlackRock Inc., Pacific Investment Management Co. ve UBS Global Wealth Management gibi devlerin de bulunduğu varlık yönetim şirketleri, dirençli bir ekonomiye, potansiyel mali şoklara ya da ABD seçimleri ile bağlantılı olası bir türbülansa karşı kırılganlığı azaltmak için 5 yıllık ABD tahvili alımını savunuyor çünkü vade, daha kısa ya da daha uzun muadillerine göre bu tür risklere daha az duyarlı olmasıyla öne çıkıyor.

Advertisement