HABERLER ABONE OL

Çin’in önde gelen şirketlerinden Chery Holdings, otomotiv birimi için halka arz yolunda.

Bloomberg'in haberine göre şirket Hong Kong'da halka arz hazırlığı yaparken birimin değerlemesinin de 7,1 milyar dolar civarında olduğu belirtildi.

Bloomberg’in konu ile ilgili kaynaklardan aktardığına göre holding, Chery Automobile şirketinin halka arz işlemleri için banka arıyor. Kaynaklara göre, görüşmeler henüz devam ediyor ve halka arzın büyüklüğü gibi ayrıntılar da henüz netleşmedi.

Çinli şirket şu anda ülkenin en büyük otomobil ihraççıları arasında yer alıyor. Chery aynı zamanda Borsada işlem görmeyen az sayıda otomobil üreticisinden biri.

Son dönemde Hong Kong'un halka arz piyasası, yıllarca süren düşüşün ardından Pekin hükümetinin desteği ile toparlanma eğilimine girmişti. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, finans merkezindeki halka arzlarda bu yıl şimdiye kadar 7,2 milyar dolar toplandı.

AB kararları sonrası planlarını ertelemişti

1997 yılında kurulan Chery Auto, Çin'de ve Çin dışında Chery, Tiggo ve Arrizo markaları altında otomobil satıyor. Şirket, Avrupa da dâhil olmak üzere üretim tesislerini küresel olarak genişletmek istiyor. Türkiye de Chery’nin potansiyel yatırımları arasında yer alan ülkelerden biri.

Chery Auto, finansal hizmetler ve emlak sektöründe de faaliyet gösteren Chery Group için en önemli varlıklardan biri. Şirket daha önce otomotiv birimi Çin anakarasında bir halka arz planlamış ancak bu planlarını iptal etmişti.

Şirket geçen yıl İngiltere, Almanya ve Fransa'daki müşterilere doğrudan satış yapmak için Avrupa'da çeşitli yatırımlar yapmayı planladığını söylemişti. Chery geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği'nin Çin'den elektrikli araç ithalatına gümrük vergisi koymasının ardından elektrikli araç üretimini Avrupa'ya getirme hedefini bir yıl ertelemişti.

Advertisement