HABERLER ABONE OL

1.IMF, Türkiye'nin 2024 büyüme tahminini aşağı çekti

IMF 2025 küresel büyüme tahminini 0,1 puanlık aşağı yönlü revizyonla yüzde 3,2'ye çekti. 2024 küresel büyüme tahmini de yüzde 3,2 oldu. Türkiye'ye ilişkin büyüme tahmini ise 2024 için yüzde 3 olarak belirlendi. Bir önceki tahmininde IMF, Türkiye'nin 2024 büyüme tahminini yüzde 3,6 olarak açıklamıştı.

2.IMF: Türkiye'de asgari ücret geçen yılla aynı oranda artırılmamalı

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye misyonu başkanı Jim Walsh, Türkiye'nin 1 Ocak'ta yapacağı asgari ücret artışında, geçen yıl olduğu gibi enflasyonun ciddi şekilde yükselmesine yol açacak bir artış yapmaması gerektiğini ve en yoksul kesime destek önlemlerine odaklanması gerektiğini söyledi.

2.TCMB Başkanı Karahan'dan yatırımcılara asgari ücret mesajı

Bloomberg'in haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ABD'de yatırımcılara yüzde 25'lik asgari ücret artışının enflasyon görünümüyle tutarlı olduğu mesajını verdi.

3.Şimşek: BIST 50 'deki açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendiriyoruz

Brookings Enstitüsü’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendirdiklerini bildirdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında beklenmedik düşüş

ABD'de işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı Helene ve Milton kasırgalarından önce görülen seviyelere geriledi.

Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı

Fed’in Bej Kitap raporunda imalat aktivitesinde düşüş olduğu, istihdamın ise arttığı belirtildi.

İlaç fiyatlamasındaki kura yüzde 23,5 zam

İlaç fiyatlandırılmasında kullanılan euro değeri yüzde 23,5 artışla 21,6721 TL olarak belirlendi.

Advertisement