HABERLER ABONE OL

Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre, Çin ekonomisi Temmuz-Eylül çeyreğinde yüzde 4,6 ile beklentilerin üzerinde büyüdü.

Bloomberg’ün ekonomistlerle gerçekleştirdiği ankete göre büyümenin yüzde 4,5 gerçekleşmesi öngörülüyordu.

Veriler beklentilerin üzerinde gerçekleşsede Çin ekonomisinde büyüme yüzde 5 hedefinin altında kalmaya devam etti.

Pinpoint Asset Management'ın başkanı ve başekonomisti Zhiwei Zhang, "Bu eğilim yıl sonuna kadar devam ederse, resmi yüzde 5 büyüme hedefine ulaşmak zorlaşıyor. Bu, hükümetin Politbüro toplantısında politika duruşunu değiştirmeye ve büyümeyi artırmaya karar vermesinin nedeni olabilir." dedi.

Çin Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Ni Hong 17 Ekim’de banka kredilerini 4 trilyon yuana (562 milyar dolar) çıkaracağını açıklamıştı. Bu hamleler, hükümetin dünyanın 2 numaralı ekonomisinin bu yıl yaklaşık yüzde 5'lik büyüme hedefini tutturmasına yardımcı olmak için daha önce yaptığı bir dizi duyurunun ardından gelmişti.

Öte yandan Çin Devlet Başkanı Şi Jinping 16 Ekim’de hükümet yetkililerine yıllık yüzde 5’lik büyüme hedefine ulaşmak için her türlü çabayı gösterme çağrısında bulunmuştu. Şi böylece bir ayda ikinci kez yetkililere ekonomik büyüme için destek çağrısında bulunmuştu.

Advertisement