HABERLER ABONE OL

Goldman Sachs, Çin’den gelen son teşvik paketinin ardından ülkenin büyüme tahminlerini yükselttiğini açıkladı.

Banka, Çin'in gayri safi yurt içi hasılasının bu yıl yüzde 4,7'den yüzde 4,9 artmasını bekliyor. Ayrıca Pazar günü yayımlanan rapor, Çin’in gelecek yıl için büyüme tahminini yüzde 4,3'ten yüzde 4,7'ye yükseltti.

Maliye Bakanlığı, Cumartesi günü, daha fazla mali destek sözü verdi, ancak bazı analistlerin deflasyonu yenmek için gerekli olduğunu söylediği tüketimi artıracak adımlar atılmadı.

Rapora göre, duyurulan ve ima edilen gevşeme önlemleri, gelecek yıl ekonomik büyümede 0,4 puanlık bir artışa dönüşecek ve ihracatın yavaşlaması ve devam eden emlak düşüşünden kaynaklanan tahmini 1,9 puanlık düşüşü telafi etmeye yardımcı olacak.

PBoC Başkanı Pan Gongşıng, 24 Eylül’de düzenlediği basın toplantısında, ters repo faizinde indirimden zorunlu karşılık oranlarının azaltılmasına ve mortgage faizlerinin düşürülmesine dek politika adımlarını duyurmuştu.

Pan, PBoC'nin piyasaya kısa vadeli nakit aktarmasının en önemli aracı olan 7 günlük ters repo faizini yüzde 1,7'den yüzde 1,5'e çektiğini açıklamıştı.

Advertisement