Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,20 azalışla 27.766,29 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,16 kayıpla 3.103,54 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,24  gerilemeyle  8.506,21  puan seviyelerinde kapandı.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 16 Kasım'da sona eren haftada değişmeyerek 227 bin oldu. Başvurular böylece Haziran'dan beri en yüksek seviyelerde kalmaya devam etti. Beklenti 218 bindi.

Ticaret cephesinde bu hafta karışık bir görünüm sergilendi. Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Robert Lighthizer’ı görüşmeleri sürdürmek üzere bu ayın ardından Çin’e davet etti.

South China Morning Post’ta yer alan haberde ise 15 Aralık’ta devreye girmesi planlanan tarifelerin bir anlaşma yapılamasa dahi erteleneceğinin beklendiği belirtildi.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, düzenlediği basın toplantısında, ticaret müzakereleriyle ilgili spekülasyonları reddederek, Pekin yönetiminin ABD ile ticaret krizini çözmeye çalıştığını söyledi.

Gao, süreçle ilgili henüz paylaşılacak yeni bir gelişme olmadığını, Çin'in müzakereleri sonuca ulaştırmaya yönelik çalışmaları sürdürmeye kararlı olduğunu belirtti.

ABD ile meseleleri eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde ele alarak hareket edeceklerini vurgulayan Gao, "Görüşmelerimizi ticaret anlaşmasının ilk safhasında sonuçlandırmaya çalışmaktayız. Anlaşma iki tarafın yanı sıra tüm dünyanın yararına olur." dedi.

Gao, tarafların orta noktada buluşmasını umut ettiğini dile getirerek, "Eğer, ABD kendi yoluna giderse biz de karşı tedbirler alırız." ifadelerini kullandı.