Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Kümaş Manyezit’in satışı için tarafların anlaştığı ve satış işleminin gerçekleştiği belirtildi. Erdemir, Yıldız Holding’in girişim sermayesi şirketi Gözde Girişim Sermayesi ile madencilik ve tuğla üreticisi birimi Kümaş Manyezit’in satışı için bir süredir görüşüyordu.

Bloomberg HT'ye konuk olan Gedik Yatırım, Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan ve İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, Erdemir’in Kümaş Manyezit'i satın almasının piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Üzeyir Doğan, Gözde Girişimin daha önce Kümaş’ın satışına dair görüşmelerinin olduğunu ve gerçekleşen satışı piyasanın uzun zamandır beklediğini belirtti. Anlaşma, “Erdemir’e bir miktar hareketlilik getirmiş gibi gözüküyor.” diyen Doğan, bu hareketliliğin doğrudan Kümaş’ın etkisinde olduğunu söyleyemeyeceğimizi, çünkü son günlerde demir çelik sektöründe pozitif bir fiyatlama gerçekleştiğinin altını çizdi.

Gözde Girişim tarafında nakit girişinin pozitif bir etki oluşturacağını belirten Doğan, devir işleminde ortaya çıkan fiyatlar ve bunun ifade ettiği çarpanları dikkate aldığımızda Erdemir için makul bir alım gerçekleştiğini söyledi.

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen ise, KAP aracılığıyla açıklanan rakamın Erdemir’in büyüklüğüne rağmen fazla olmadığını, bu sebeple Erdemir üzerinde piyasa etkisinin sınırlı olacağını açıkladı.