Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Apple’ın uzamsal bilgisayar olarak nitelendirdiği ve merakla beklenen karma gerçeklik başlığı Vision Pro'nun 2024 Şubat başında satışa sunulması bekleniyor.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bilgilere göre Vision Pro, Şubat ayının ilk günlerinde resmen satışa sunulacak. Analist, Vision Pro'ların ilk sevkiyatın yaklaşık bir ay içinde Apple'a gönderileceğini ve tüm yıl boyunca toplam sevkiyatın 500 bin civarında olacağını söylüyor. Cihazın tanıtılmasından yaklaşık bir ay sonra raporlar, Apple'ın beklentileri yaklaşık 1 milyon adetten 400 bin adedin altına düşürdüğünü ileri sürdü.

Güncellenen 500 bin rakamı bile Apple'ın devasa büyüklüğüne ve etkisine sahip bir şirket için küçük kalıyor.

Apple Vision Pro, 3 bin 500 dolar fiyat etiketiyle çıkıyor

Vision Pro, Tim Cook'un 12 yıllık CEO görevindeki en büyük kumar olarak kabul ediliyor. Bu, şirket için yalnızca tamamen yeni bir kategori ve form faktörü olmakla kalmıyor, aynı zamanda Apple ürünlerine fazladan para ödemeye alışkın müşteriler için bile fahiş fiyatlı. Vision Pro, 3 bin 500 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Vision Pro’da 23 milyon piksele sahip OLED ekranlar mevcut

Apple Vision Pro’yu, üç boyutlu bir arayüze sahip visionOS'u çalıştırıyor. Vision Pro, dijital içeriği fiziksel dünyayla harmanlarken aynı zamanda kullanıcıların başkalarıyla bağlantıda kalmasına olanak tanıyor. Apple ürün için "devrim niteliğinde" tanımlaması yapmıştı. Vision Pro’nun, kullanıcısına gözleri, elleri ve sesi gibi mümkün olan en doğal ve sezgisel girdilerle kontrol edilen tamamen üç boyutlu bir arabirim sunduğuna işaret edilerek, ürünün iki ekranda 23 milyon pikseli bir araya getiren ultra yüksek çözünürlüklü görüntüleme sistemine sahip olduğu bildirilmişti.