Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin'deki satış dalgası Cuma günü daha da derinleşti ve bunun sonucu dijital para, diğer bir kilit destek seviyesinin altına düşmesinin ardından üst üste üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin günlük düşüşünü yüzde 8.5'e kadar çıkardı ve Ether, litecoin ve XRP gibi diğer rakiplerini de aşağıya çekti. Bitcoin, Nisan ayından bu yana ilk kez tekrar sıçrama yapmaksızın 200 günlük hareketli ortalamasının altına düştü. Bu hareket, traderlar tarafından, alım fırsatından ziyade bir zayıflık işareti olarak görülüyor.

Tel Aviv'de eToro'nun eski kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan, "Piyasada genel bir ilgisizlik var ve beklenti düşük," dedi ve "Xi Jinping'in Çin'in blockchain'i kabul etmeye ihtiyacı olduğunu söylemesinin ardından heyecan artmıştı, ancak bu hava söndü ve piyasa Çin Devlet Başkanı'nın Ekim sonlarına doğru yaptığı bu yorumdan önceki seviyelere geri dönüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sanal paralarda teknik göstergeler, bu paraların geleneksel yöntemlerle analiz edilebilecek temel göstergelerinin olmamasından dolayı işlemlerin seyrinde önemli rol oynuyor. Birçok yatırımcı, bu paraların, illegal finansal işlemler için bazı kimselerin gizlilik aramasından öte fazla bir asli değerinin olmadığını söylüyorlar.

Bu hafta kendi araştırma donanımını oluşturan Greenspan, "Cripto traderlar, momentum gibi teknik göstergeler konusunda kötü bir batıl inanca sahip" değerlendirmesinde bulundu.

Bitcoin, kayıplarının bir kısmını geri aldı ve Londra saati ile 12:30'da yüzde 6.5 aşağıda 7,108 dolar seviyesindeydi.