Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

29 ekonomistle yapılan ankette daha önce faiz indirimi bekleyen uzmanlar bu öngörülerini değiştirdi. Medyan beklenti, Fed fonlama faizinin 2021 sonuna kadar % 1.5 - % 1.75 arasında kalacağı yönünde.

Raymond James Financial Kıdemli Ekonomisti Scott Brown Fed'in öngörülebilir gelecekte faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini, eğer gerekli olursa indirim yapacağını bildirdi. Uzman "Fed politik karmaşadan uzak kalacaktır" dedi.

SEÇİM VE PARA POLİTİKASI

Fed politika yapıcıları bu yıl 3 kez faiz indirdi. Başkan Jerome Powell Ekim'deki son indirim hamlesinin ardından faiz indirimlerinde duraklama sinyali verdi ve ekonomik görünümde bir yeniden değerlendirme gerekli olana dek beklemede kalacaklarını belirtti.

Anket katılımcılarının % 90'dan fazlası Fed'in faiz indirimlerinin ekonomik büyümeyi desteklediği ve para politikasının 'iyi bir yerde' olduğu görüşünde.  

RİSKLER AŞAĞI YÖNLÜ

Ekonomistler 2020'de resesyon ihtimalinin ise azaldığını belirtti.

Bu iyimserliğe rağmen katılımcılar büyüme ve enflasyondaki risklerin aşağı yönlü olduğunu belirtti, uluslararası ticaret gerilimlerinin ABD ekonomisi için 2020'de en büyük tehdit olduğuna vurgu yapılırken diğer tehdidin ise küresel büyümedeki yavaşlama olduğu ifade edildi.