Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin’in üst düzey ekonomik planlayıcısı dünyanın en büyük plastik atık kaynağının azaltılmasına yardımcı olmak için plastiğin gelecek beş sene içinde üretiminin ve kullanımının düşürüleceğini söyledi.

Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu tarafından Pazar günü açıklanan plana göre bu yılın bitimiyle, büyük şehirlerde parçalanamayan plastik çantaların süpermarketler ve alışveriş merkezlerinde ayrıca gıda teslimatı hizmetlerinde de kullanımı yasaklanacak.

NDRC tarafından yapılan açıklamaya göre, Çine ticarette, teslimat yapılırken ve paket yemek servislerinde kullanılan tek kullanımlık plastikleri 2022’ye kadar  önemli ölçüde azaltacak. Çin ayrıca, 2025’e dek plastik ürünlerin üretim, dağıtım, tüketim geri dönüşüm ve elden çıkarımı için bir sistem kuracak.

Plastik kullanımı dünyanın en kalabalık ülkesinin kırsal alanlarında bile online alışveriş ve yemek teslimatı uygulamalarının gündelik yaşamın bir parçası haline gelmesiyle yükseldi. Alibaba Group Holding Ltd. günde 1 milyar paket sevkiyatı yapması konusunda eleştirilmişti.