Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

İHS Teknoloji CEO'su Kadir Yüceer, hedeflerinin uzaktan müşteri edinimi ve dolandırıcılık tespiti alanlarındaki çözümleri Türkiye’de üretip dünyaya ihraç etmek olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel'in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Yüceer, yurtdışı faaliyetlerinin dört yıl önce Londra’da bir ofis açarak başladığınıklarını belirten Yüceer, ilk etapta ürettikleri yazılımların bir start-up yansıması gibi olduğunu, şimdi ise bu yapılanmanın daha olgun bir şekilde oturduğunu ve küresel bir marka olan fraud.com'un ortaya çıktığını söyledi. Hedeflerinin uzaktan müşteri edinimi ve dolandırıcılık tespiti alanlarındaki çözümleri Türkiye’de üretip dünyaya ihraç etmek olduğunu söyleyen Yüceer, "Fraud.com’un şu anda Azerbaycan, Güney Afrika ve Fransa’da müşterileri var. Bunlar büyük bankalar bu arada. Bu sene projeye dönüşmesini beklediğimiz fırsatlar da var tabi, bunlar İtalya, İspanya, Brezilya verebileceğim örnekler. Bizim özellikle odaklandığımız bir bölge yok, neredeyse tüm dünyada partnerlerimiz var, gelen taleplere göre biraz şekilleniyor" diye konuştu.

'Yatırım alma konusunda yeni gelişmeler olacak'

Geçen sene Telefonica’dan ciddi bir yatırım aldıklarını hatırlatan Yüceer, yatırım konusunda önümüzdeki yönemde yeni gelişmeler olacağını açıkladı. Türkiye çıkışlı, dünyada bilinen bir marka haline gelmek istediklerini belirten Yüceer, diğer yandan da Türkiye organizasyonlarını sürekli büyüterek sadece müşterileri için değil ülke ekonomisi için de bir katma değer yaratmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

'Kurumsalda 200, bireyselde 300 binden fazla müşteriye hizmet veriyoruz'

Kurumsalda 200’den fazla bireyselde 300 binden fazla müşteriye hizmet verdiklerini ifade eden Yüceer, "İHS Teknoloji kurumsal yazılım tedariği ve entegrasyon projeleri yapıyor, İHS Ar-Ge yerli ve milli yazılımlar geliştiriyor, küresel markamız olan fraud.com da Ar-Ge ekibimizin geliştirdiği yazılımların dünyanın farklı coğrafyalarına ihracatını yapıyor" dedi. Kendilerini katma değerli iş ortağı olarak tanımladıklarını ifade eden Yüceer, "Dijitalleşen dünyada ortaya çıkan yazılım ve hizmet ihtiyaçlarını, gerek argemizin geliştirdiği yazılımlarla, gerekse yurtdışından tedarik ederek, ama sadece al-sat yaparak değil, kurulum, entegrasyon, danışmanlık, 7-24 destek gibi hizmetlerle zenginleştirerek anahtar teslim projeler yapıyoruz. Katma değerimiz bunları kendi mühendislerimizle yapıyor olmamızdan geliyor. Faaliyet gösterdiğimiz alanları özetlemem gerekirse; dolandırıcılık tespiti ve engelleme, uzaktan müşteri edinimi, mobil cihaz yönetimi, bilgi güvenliği, kimlik ve erişim yönetimi ve bunlara ek olarak hem bu çözümleri hem de kurumların kendi BT altyapılarını yerel bulutumuzdan sunduğumuz barındırma, yedekleme ve yönetilen BT hizmetleri sunuyoruz, yani biz bazı firmaların BT ekibi gibi çalışıyoruz aslında BT’yi olduğu gibi bize teslim edebiliyorlar" diye konuştu.

'Ödeme ve e-para kuruluşları ile yoğun temastayız'

Fintech sektörünün son dönemde yakaladığı ivme muazzam olduğunu belirten Yüceer, 2021 yılında dünyada fintech’lere yapılan yatırımın toplamı 210 milyar dolara ulaştığını söyledi. Türkiye'de de fintech’lerin sayısı ve işlem hacimlerinin katlanarak arttığını vurgulayan Yüceer, "Türkiye’de de fintech’lerin geleceği parlak" dedi. İHS Teknoloji olarak en yoğun görüştükleri fintech’lerin ödeme ve elektronik para kuruluşları olduğunu belirten Yüceer, özellikle son 6 aylık süreçte pek çok ödeme kuruluşu ile uzaktan kimlik tespiti ve müşteri ediniminin yapılması konusunda konuştuklarını ve kapsamlı iş ortaklıklarına imza attıkları konular olduğunuun altını çizdi.