Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IHS Markit'in açıkladığı imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) 51.8 ile ilk veriyi aşarken, tüketici ürünleri özellikle iyi performans gösterdi. Haziran verisi 47.4 değerini almıştı.

Sektördeki şirketler biriken işlerin azalmayı sürdürdüğünü ve art arda 15. ayda da iş gücünü azaltmaya devam ettiklerini bildirdi. Bu durum ilerideki faaliyetler açısından bir uyarı olabilir.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da imalat PMI Temmuz'da ilk açıklanan veriyi aştı. Ancak PMI raporu iş gücünde ciddi azaltmalar olduğunu gösteriyor.

Bölge ekonomisi üçüncü çeyreğe girerken kritik bir noktada duruyor. Asya ülkelerinde de benzer bir trend var ve imalatta ılımlı bir yükseliş görülüyor. Ancak Avrupa'da ilk sıçramanın güçlü olmasına karşın bu ivmenin devam sürdürülüp sürdürülemeyeceği merak ediliyor.

IHS Markit'ten Chris Williamson, "İş gücü rakamları büyük bir endişe olmaya devam ediyor; özellikle de iş gücü piyasasının büyük bir ihtimalle ekonomik toparlanma patikasının anahtarı olmasından dolayı." dedi. Williamson, iş gücündeki azalma oranının krizin zirvesine kıyasla azalmasına karşın 2009'un herhangi bir dönemine kıyasla hala yüksek olduğunun altını çizdi.